TWILIGHT MAG WEBZINE: TWILIGHT NEWS / LIVE REVIEWS / PHOTO GALLERY / BOOKING AGENCY / TOUR SERVICE / PUBLIC RELATIONS / CONTACT

 
 

 
     
     
 

100% NOVI VAL by Tomi Phantasma
29.05.2015. petak od 23:00
GK Jabuka, Jabukovac 28, Zagreb
0/20 kn

NOVI „100% NOVI VAL“ PARTY U PETAK 29. SVIBNJA U ZAGREBAČKOJ JABUCINakon prošlog, vrlo uspješnog „100% Novi Val“ partija prošlog mjeseca u zagrebačkom klubu Jabuka će se u petak 29. svibnja održati nastavak te novovalne veselice. Osamdesete i novi val tj new wave su opet „in“, a Jabuka nikada nije ni izašla iz osamdesetih, zato dođite u Jabuku gdje ćemo vas glazbenim vremeplovom provozat kroz zlatne osamdesete. A tko to može bolje nego Tomi Phnatasma koji je i sam proživio novi val!

Na programu će biti pravi novi val kakav je stvarno bio, od punk i post punk scene s kraja sedamdesetih, preko novog vala i power i sinth popa s početka osamdesetih i dark rocka od sredine osamdesetih.

Kako se novi val događao istodobno i u svijetu, tj. Velikoj Britaniji i kod nas, mnogi su se bendovi i stilovi ispreplitali pa se tako nećemo ograničavati na granice već na glazbu koja se u to vrijeme slušala i koja je do današnjih dana ostala prisutna na sceni, a u posljednje vrijeme ponovno došla u centar zbivanja. Na repertoaru će znači biti Iggy Pop, Sex Pistols, Ramones, The Clash, the Stranglers, The Damned, The Vibrators, Buzzcocks, Dead Kennedys, The Cramps, 999, Devo, Buldožer, Pankrti, Paraf, Prljavo Kazalište, Pekinška Patka, Termiti, Azra, Lačni Franz, Public Image, Blondie, Lene Lovich, Police, Gang Of Four, Magazine, Fisher Z, The Jam, Toyah, The B 52's, Pretenders, Patti Smith, Killing Joke, Siouxsie & The Bansshees, Madness, The Specials, Talking Heads, Ian Dury, Gary Numan, XTC, Yello, Adam & The Ants, DAF, U2, Simple Minds, Ultravox, OMD, Haustor, Idoli, Električni Orgazam, Šarlo Akrobata, Film, Laki Pingvini, Disciplina Kičme, EKV, David Bowie, Billy Idol, Pixies, The Smiths, Jesus & Mary Chain, REM, Midnight Oil, Joy Division, Bauhaus, The Cure, Laibach, Mizar, Video Sex, Xenia, Denis & Denis, Borghesia,....

Program počinje u 23 sata. Od 23 do ponoći je ulaz besplatan i happy hour na šanku. Od ponoći se ulaz naplaćuje 20 kn. Dobrodošli! 

THE VIBRATORS
SAŠA 21 (ex KUD Idijoti)
EKSODUS
05.06.2013. petak u 21:00
Vintage Industrial Bar, Savska 160, Zagreb
40/50 kn


LEGENDARNI LONDONSKI PUNK PIONIRI THE VIBRATORS 5. LIPNJA PONOVO DOLAZE U ZAGREB PREDSTAVIT SVOJ NOVI ALBUM „PUNK MANIA – BACK TO THE ROOTS“Legendarni londonski punk rock pioniri The Vibrators ponovo dolaze u zagrebački Vintage Industrial Bar gdje su prije dvije godine u rasprodanoj dvorani održali odličan koncert. Ovoga puta The Vibrators predstavljaju svoj novi album „Pure Punk – Back To The Roots“ koji je producirao originalni basist The Vibratorsa Pat Collier dok je na albumu sudjelovao i originalni gitarist U.K. Subsa Nicky Garett. Novi album je dobio odlične kritike i proglašen je za nastavak njihovog prvijenca, album „Pure Mania“ iz 1977. godine koji je klasik punk rocka uz albume Ramones, The Clash, Sex Pistols, The Damned,....

Da se prisjetimo; The Vibrators spadaju u prvu generaciju punk rock bandova te su zajedno sa Sex Pistols, Ramones, The Damned, The Clash, Siouxsie & The Banshees,..... stvorili taj žanr. Njihava prva dva albuma „Pure Mania“ iz 1977. I „V2“ iz 1978. godine slove za klasike punk rock i new wave scene. Pjesma „Baby Baby“ i dan danas slovi za jedan od največih punk rock hitova, pjesmu „Troops Of Tomorrow“ su obradili The Exploited, zatim je tu cijeli niz grupa koji su obradili njihove pjeseme pa i GBH, Die Toten Hosen, REM,....pa i Psihomodo Pop („Yeah! Yeah! Yeah!“).

Kao posebni gosti će na koncertu nastupiti novi bend legendarnog Saleta iz legendarnih KUD Idijota po imenu Saša 21 koji će ovom prilikom promovirati svoj album prvijenac „VD – i1“. Album je proglašen za jedan od Saletovih najzrelijih autorskih radova do sada prepoznatljivog guitar rock / punk '77 stila. Ručno numerirano izdanje limitirano je na 521 primjerak i izdano u koprodukciji s izdavačkom kućom Dirty Old Empire.

Kao lokalna predgrupa će ovu punk rock feštu otvoriti prijatelji grupe The Vibrators te njihovi česti gosti, zagrebački Eksodus koji idući dan, u subotu 6. lipnja zajedno sa The Vibrators nastupaju na „To Be Punk“ festivalu u Novom Sadu. Za glazbu će se pobrinuti frontmen Eksodusa Tomi Phantasma koji će vrtit domaće i strane old school punk rock, new wave, ska,..... hitove!

Cijena ulaznice će iznositi 40 kn u pretprodaji i 50 kn na dan koncerta. Ulaznice će se moći kupiti u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 i Vintage Industrial Baru, u Savskoj 160.

 

DEMOLITION GROUP
10.06.2015 srijeda 21:00
Vintage Industrial Bar, Savska 160, Zagreb
30/40 kn


KONCERTNA PROMOCIJA NOVOG ALBUMA „ZLAGANO SONCE“ SLOVENSKE KULTNE GRUPE DEMOLITION GROUP U SRIJEDU 10.6. U ZAGREBAČKOM VINTAGE INDUSTRIAL BARUU utorak 14. travnja je na Radiju 101 premijerno pušten novi singl „Kap“ slovenske kultne alter rock grupe Demolition group. Radi se o posebnoj hrvatskoj verziji pjesme koja ujedno najavljuje njihov novi, četrnaesti album „Zlagano sonce“ koji će izaći 14. svibnja, kada će se dogoditi i koncertna promocija u ljubljanskom klubu Kino Šiška dok će se zagrebačka promocija albuma dogoditi u srijedu 10. lipnja u klubu Vintage Industrial Bar. Pjesma „Kap“ se može besplatno downloadat sa oficialne web starnice Demolition Gruoup www.demolitiongroup.si.

Demolition group su nastali 1985. godine na pepelu slovenske kultne post punk - ska grupe Gast'r'bajtr's. Vjerovatno se sječate njihovog velikog novovalnog hita „Japanci rade za nas“. Demolition Group već tridesetak godina slove za jedan od najzanimljivih slovenskih rock grupa zbog svojeg originalnog glazbenog i liričkog izraza, a njihovi koncerti su njihovo najjače oružje što ćemo uskoro moći i provjeriti, jer nakon izlaska albuma slijedi i promocijska turneja u sklopu koje će održati koncerte i po Hrvatskoj. A ako znamo, da su brača Matjaž i Jože Pegam, osnivači Demolition Group, od 1982. do 1985. godine svirali i u grupi Laibach, nam neke stvari brzo postaju jasnije.

Novi album „Zlagano sonce“ nastao je u drugoj polovici prošle godine, a snimljen ove godine u poznatom samoborskom studiju Podmornica gdje su Demolition Group snimili i svoj predhodni album „Planet stracev“, miksali live album „Na živo!“ i snimili album „Sinnscapes“ side projekat Sintetic Liquid braće Pegam. Album će objaviti samostalno za svoju izdavačku kuću Sintetic production, a distribuciju će odradit Dallas Records.

Novi album je nastavak i nadgradnja predhodnog albuma „Planeta starcev“. Demolition group i ovoga puta u svojim tekstovima pjevaju o stvarima i situacijama koje se događaju oko nas, osjetljivi su na aktualne teme, a na novom albumu su još neposredniji nego do sada. Što se same glazbe tiće ostaju vjerni svojem originalnom zvuku koji spaja po mnogima nespojive stilove; od progresivnog rocka i hard rocka do garažnog rocka i punk rocka, od agresivnih i močnih gitarskih rifova do balada, od zanimljivih i teških ritmova do psihodeličnih tema na saxofonu… Uskoro slijedi i koncertna promocija u Hrvatskoj.

Na koncertu u vinatge Industrial Baru će Demolition Group pored predstavljanja novog albuma, a kojeg ćete moći na koncertu moći kupiti po posebnoj cijeni, odsvirati i presjek svojih hitova i naravno „Japanci rade za nas“ u novoj verziji. Prije i poslije koncerta će dj Tomi Phantasma vrtit domaću i stranu novovalnu scenu tako da se ovaj koncert može svrstati u niz događaja koji se događaju u znaku hommagea osamdesetima koji se trenutno događa u Zagrebu.

Početak koncerta je najavljen za 21 sat a cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 30 kn dok će na ulazu koštati 40 kn. Pretprodaja ulaznica u Dirty Old Shopu – Tratinska 18 i Vintage Industrial Baru – Savska 160.

 

SAINT VITUS
06.06.2015 subota u 20:00
Vintage Industrial Bar, Savska 160, Zagreb
120/140/160 kn


AMERIČKE DOOM METAL LEGENDE SAINT VITUS PO PRVI PUTA DOLAZE U HRVATSKU, 6. LIPNJA U ZAGREBAČKI VINTAGE INDUSTRIAL BAR – AKCIJSKA CIJENA ULAZNICE DO 15. TRAVNJASaint Vitus osnovani su daleke 1978. godine u Los Angelesu pod imenom Tyrant. 1980. mijenjaju ime u Saint Vitus. Prvi album „Saint Vitus“ objavljuju 1984. godine. Ubrajaju se među najstarije doom metal bendove te ih možemo smatrati istinskim živućim legendama svoga žanra. Kroz svojih 8 studijskih albuma izrazili su svoj unikatni doom/heavy metal zvuk. Jedni su od zaslužnih za stvaranje mnogih novijih bendova i stilova koji su danas prisutni na sceni te su upravo Saint Vitus vrlo često navođeni kao jedan od uzora.

Za ovu turneju nazvanu „The Return of the Walking Dead“ se Saint Vitusu ponovo pridružuje original pjevač Scott Reagers. Bend će za tu priliku svirati posebanu set listu pjesama koja se sastoji od pjesmama iz doba pjevača Reagersa, a to su prva tri albuma te album „Die Healing“ iz 1995 . pa će ovo biti ekskluzivna turneja i posebna prilika za sve fanove da vide Regersa uživo.

Koncert će se održati u subotu 6. lipnja u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 120 kn do 16. Travnja, a nakon toga 140 kn. Na ulazu će ulaznica koštati 160 kn. Ulaznice su u prodaji u Zagrebu u Dallas Music Shopu – Tkalčićeva 7, Dirty Old Shopu – Tratinska 18, Kovaču – Masarykova 14, Dallas Music Shopu u Rijaci – Splitska 2 te u sustavu Eventim - http://www.eventim.hr/ i On Parole web-shop - http://www.on-parole.com/

Saint Vitus

http://www.saintvitusband.com

https://www.facebook.com/saintvitusofficial


 

©TWILIGHT MAG; www.twilight-mag.net / 2003-2012 / tomi@twilight-mag.net / Contact: +385(0)98 194 8253 / alex@twilight-mag.net / Contact: +385(0)95 881 4200