TWILIGHT MAG WEBZINE: TWILIGHT NEWS / LIVE REVIEWS / PHOTO GALLERY / BOOKING AGENCY / TOUR SERVICE / PUBLIC RELATIONS / CONTACT

 
 

      
     
 

CRVENA JABUKA
„30 godina albuma „Za sve ove godine“
07.04.2017. petak u 21:00
Boogaloo Club, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb
60/80 kn

CRVENA JABUKA U PETAK 7. TRAVNJA OBILJEŽAVA 30 GODINA ALBUMA „ZA SVE OVE GODINE“ POSEBNIM KLUPSKIM KONCERTOM U ZAGREBAČKOM BOOGALOO CLUBUKlub Boogaloo Vam priprema pravu koncertnu poslasticu - nastup legendarne grupe Crvena Jabuka u petak 07. travnja!

Prije puno godina, točnije 1985., pet mladića se okupilo i odlučilo svirati ljubavne pjesme. Od nekoliko predloženih imena za naziv grupe prevladalo je to što je neko na probu donio jabuke, i to crvene. 1986. godine Crvena Jabuka objavljuje svoj prvi album koji sa hitovima "Bježi kišo s prozora", "Dirlija" i "Sa tvojih usana" koji odmah postiže velik uspjeh. Iste godine Crvena Jabuka planira svoju prvu turneju, sa prvim koncertom u Mostaru zakazanim za 18. rujna 1986. Nažalost, taj koncert nisu održali, jer na putu ka Mostaru kod Jablanice grupa doživjela prometnu nesreću u kojoj su poginuli Dražen Ričl – Zijo, glavni vokal i gitara i basist Aljoša Buha. U siječnju 1987. godine, snimaju svoj drugi album „Za sve ove godine“ posvećen Ziji i Aljoši. Album su snimili preostala tri člana iz originalne postave - Cunja, Zlaja i Žera kao novi glavni vokal. Do tada je Žera svirao klavijature i pjevao prateće vokale.

Na idućem albumu „Sanjati“ im se priključuje novi basist Nikša Bratoš, a Jabuka nastavlja svoju uspješnu karijeru sve do danas. Redaju se uspješni albumi "Tamo gdje ljubav počinje", "Uzmi me kad hoćeš ti", "Nekako s proljeća", „U tvojim očima“, "Svijet je lopta šarena",...., a mi ćemo specijalnim klupskim koncertom obilježiti 30 godina albuma "Za sve ove godine" uz presjek hitova iz cijele karijere.

Očekuje vas večer puna hitova - "Dirlija", 'Tamo gdje ljubav počinje', 'Tuga, ti i ja', 'Nekako s proljeća', 'Tvoga srca vrata', 'Bježi kišo s prozora', 'Volio bih da si tu', Sviđa mi se ova stvar“, „Ima nešto od srca do srca“, „To mi radi“, i još mnogi drugi. Poznati višesatni koncerti Crvene Jabuke i svevremenski hitovi neosporivo su dobar razlog za posjet ovom koncertu.

Nakon koncerta, iza ponoći će se nastaviti 100% Domaćica party gdje će se vrtjet svi ex-yu hitovi. Za posjetitelje koncerta je ostanak na 100% Domaćica partiju besplatan, a za posjetitelje koji će željeti doći samo na party će ulaz koštati 20 kn.

Vrata se otvaraju u 21 sat, a koncert će početi u 22 sata.

Cijena ulaznica 60 kn u pretprodaji, 80 kn na ulazu. Pretprodajna mjesta: Boogaloo – Ulica grada Vukovara 68 (radnim danom od 08 – 15 sati), Dirty Old Shop - Tratinska 18, Rockmark - Berislavićeva 13, Kloto - Masarykova 14, Entrio, Eventim. Nakon koncerta na 100% Domaćica party ulaz 20 kn.
 

LETZ ZEP
LED ZEPPELIN TRIBUTE SHOW
08.04.2017. subota u 20:00
Tvornica Kulture, Šubićeva 2, Zagreb
99 / 130 / 150 kn – VIP 230 /250 kn

NAJBOLJI SVJETSKI LED ZEPPELIN TRIBUTE SHOW UZ TRIBUTE BAND LETZ ZEP IZ LONDONA ZA KOJE JE I SAM ROBERT PLANT IZJAVIO „OTIŠAO SAM NA KONCERT I TAMO VIDIO SAM SEBE!“, DOLAZI U SUBOTU 08. TRAVNJA U ZAGREBAČKU TVORNICU KULTURENakon fantastičnih The Doors Alive nam MH Concerts dovode još jedan show posvećen velikanima rock'n'rolla, ovoga puta jednoj od največih i najbitnijh rock grupa svijh vremena, Led Zeppelin. Direktno iz Londona dolazi najbolji Led Zeppelin tribute band Letz Zep za koje je i sam Robert Plant nakon odgledanog koncerta oduševljeno izjavio: "Otišao sam na koncert i tamo vidio – sam sebe!"

Pored Planta je tu cijeli niz pozitivnih kritika pa su tako svoje oduševljenje u poznatom glazbenom magazinu Kerrang iskazali Jimmy Page, Ozzy Osburne, Steve Winwood te Janick Gers (Iron Maden) koji je izjavio: "Ovo je bolje nego okupljanje Led Zeppelina"! BBC je Letz Zep proglasio za definitivno najbolju Led Zeppelin tribute grupu, a Ozzy Osbourne izjavio: "Hej, čovječe, ovo je stvarno ... dobar glas. Moraš biti na ...heliju kako bi pjevao tako visoko."

Letz Zep pored odlične i autentične svirke koja se temelji na najboljim danima Led Zeppelina iz zlatnog doba rock'n'rolla sedamdesetih godina prošlog stoljeća, imaju i autentičan image i instrumenta na kakvima su svirali Led Zeppelin što upotpunjuje i tvori doživljaj u cjelinu. Na svom repertoaru koji broji više od pedeset pjesama izvode presjek hitova iz svih perioda grupe Led Zeppelin pa su tako na reperoaru žešće pjesme poput „Immigrant Song“, “Black Dog”, “Rock and Roll”, „Whole Lotta Love“, „Communication Breakdown“, preko akustičnih pjesama “Gallows Pole” i “Babe I’m Going to Leave You”, do složenijih melodija poput “Kashmir” i definitvno največeg hita “Stairway to Heaven”, pjesme koja je uvrštena među najpopularnije rock pjesme svih vremena.

Letz Zep pored klubova i koncertnih dvorana, koje uredno pune, nastupaju i na velikim festilama, pa su tako nastupili i na največem metal festivalu na svijetu, njemačkom Wakenu čija je snimka objavljena na DVD-u i što je definitivno garancija za njihovu kvalitetu.

LED ZEPPELIN
Led Zeppelin su osnovani 1968. godine u Londonu. Grupu su činili gitarist Jimmy Page, pjevač Robert Plant, basist i klavijaturist John Paul Jones i bubnjar John Bonham. S oko 300 milijuna prodanih albuma, jedan su od komercijalno najuspješnijih i najpopularnijih rock sastava u povijesti. Teški zvuk gitara ukorijenjen na bluesu i psihodeliji na njihovim ranijim albumima priskrbio im je i status pionira heavy metala, iako je njihov jedinstveni stil proizašao iz širokog spektra glazbenih utjecaja, uključujući i folk. Od kraja 60-ih i tijekom 70-ih godina prošlog stolječa Led Zeppelin su bili najveća svjetska koncertna atrakcija, izvodeći stotine rekordno rasprodanih koncerata na najvećim stadionima i dvoranama diljem svijeta. Grupa je prestala postojati 1980. godine nakon tragične smrti bubnjara Johna Bonhama. U idućim dekadama preostali članovi su u nekoliko navrata imali jednokratna okupljanja (najpoznatije ono iz 2007. u Londonu bilo je humanitarnog karaktera), no do konačnog 'reuniona' i turneje nikad nije došlo. Godine 1995. primljeni su u Rock 'n' Roll kuću slavnih.

Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznice je 99 kn za prvih sto ulaznica samo preko Eventim sustava, zatim će ulaznice koštati 130 kn u pretprodaji i 150 kn na dan koncerta. Pored toga će u prodaji biti i posebne VIP ulaznice sa kojima će posjetitelji moći ovaj spektakl posmatrati sa sjedečih mjesta VIP balkona gdje će biti šank i konobari samo za njih. Cijena VIP ulaznica iznosi 230 kn u pretprodaji, te 250 kn na dan koncerta (VIP ulaznice su limitirane su na 70 komada i mogu se kupiti samo preko Eventim sustava). Ostala pretprodajna mjesta; Zagreb; Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockamark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Tratinska 47, Rijeka; Dallas Music Shop – Splitska 2a.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=sdfjQvEd-mo

WEB STRANICA:

http://www.letzzep.com/


 

MAYHEM
09.04.2017. nedelja 20:00
Vintage Industrial Bar, Savska 160, Zagreb
120/150/170 kn

NORVEŠKE BLACK METAL LEGENDE MAYHEM STIŽU 9. TRAVNJA 2017. U ZAGREBAČKI VINTAGE INDUSTRIAL BAR!Vladari i jedni od osnivača tvrdokornog underground black metal pokreta, Mayhem dolaze u nedelju 9. travnja u zagrebački Vintage Industrial Bar u sklopu svoje europske turneje. Na ovoj turneji će po prvi puta u cijelosti odsvirati svoj kultni album „De Mysteriis Dom Sathanas“ iz 1994. koji se svrstava među najbitnija izdanja ekstremnog metala tj black metala i udario je temelje za stotine novih bendova koji su svoj stil kreirali baš po uzoru na ovo izdanje.

Mayhem dolaze iz Norveške i predstavnici su drugog vala black metala koji je krenuo iz hladne Norveške početkom devedesetih i uz njih se vežu mnoge kontraverzne priče. Na sceni su preko tri desetljeća i iza sebe su ostavili pet studijskih albuma. Od 2012. godine djeluju u postavi Attila Csihar (vokal), Necrobutcher (bass), Hellhammer (bubanj), Teloch (gitara) i Charles Hedger (gitara).

Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznica iznosi 120 kn do 15. siječnja, 150 kn od 16. siječnja, te 170 kn na ulazu. Ulaznice se mogu kupiti na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing & Tatto Studio – Gundulićeva 31, Rockmark – Berislavićeva 13, Vallhala Metal Bar – Radićeva - 25. U Rijeci: Dallas Music Shop - Splitska 2A, ON PAROLE - http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem www.eventim.hr.

 

©TWILIGHT MAG; www.twilight-mag.net / 2003-2012 / tomi@twilight-mag.net / Contact: +385(0)98 194 8253 / alex@twilight-mag.net / Contact: +385(0)95 881 4200