TWILIGHT MAG WEBZINE: TWILIGHT NEWS / LIVE REVIEWS / PHOTO GALLERY / BOOKING AGENCY / TOUR SERVICE / PUBLIC RELATIONS / CONTACT

 
 

      
     
 

PARKWAY DRIVE
ARCHITECTS
THY ART IS MURDER
03.02.2016. srijeda u 19:30
Tvornica Kulture, Šubićeva 2, Zagreb
190/220 kn

AUSTRALSKA METAL CORE ATRAKCIJA PARKWAY DRIVE DOLAZI 3. VELJAČE U ZAGREBAČKU TVORNICU KULTURENakon vrlo bogate koncertne sezone u 2015, godini gdje je i metal publika zasigurno došla na svoje izgleda da ni 2016. neće biti ništa manje zanimljiva. Već početkom veljaće, točnije u srijedu 3. veljače, u zagrebačku Tvornicu Kulture dolazi australska metal core atrakcija Parkway Drive. Petorka Parkway Drive dolazi iz na prvi pogled idiličnog, a u stvari poprilično mračnog surferskog grada, je utjelovljenje dualnog kaosa, prirodnog ; jer izbacju energiju poput ogromnog surferskog vala i ljudskog; jer je njihovo djelovanje odgovor na ljudsko nasilje. Ta dualnost se osjeti i prilikom njiovih nastupa u živo kojoj doprinosi i njihova vrlo raznolika publika. Parkway Drive na ovoj turneji , nazvanoj „IRE European Tour 2016“ predstavljaju svoj novi, peti studijski album „IRE“ koji su objavili za prestižnu američku alter izdavačku kuću Epitapah i sa kojeg su do sada skinuta tri single/videoa; "Vice Grip", "Crushed" i "The Sound of Violence". Novi album je pomak u zvuku koji se odmakao od tipičnog metal corea i zvući više metal, dok sam bend izjavljuje da je novi materijal napravljen pod utjecajem Rage Against The Machine, i zvukovno i lirički.

Parkway Drive na ovoj turneji dovode još jedan vrhunski sastav koji svaki dan postaje sve značajniji na metal core sceni, britanski Architects koji u svojim radovima ne skrivaju svoje pro-ekološke stavove i preziru ignorantne stavove. Iza sebe imaju šest albuma i jedan EP na kojima su vrlo zanimljivo pomješali razne podstilove od harcorea, metalcorea, mathcore,..... i definitivno će biti velika konkurencija Parkway Driveu na stageu.

Kao prvi bend će nastupiti autori jednog od najkontraverznijih metal albuma u 2015. godini, australska death metal mašina Thy Art Is Murder. Radi se o albumu nazvanom „Holy War“ čiji omot, riječi i video spotovi predstavljaju realistično razmišljanje o svijetu u kojem živimo, sve upakirano u teške riffove i brze ritmove bubnjeva što naglašava njihove stavove.

Početak koncerta je najavljen u 19:30 sati, a cijena ulaznica je 190 kn u pretprodaji te 220 kn na ulazu. Ulaznice možete nabaviti na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Dallas Music Shop – Tkalčićeva 7, Purgatory. U Rijeci: Dallas Music Shop - Splitska 2, Ljubljani: Madness – Trubarjeva 16, On Parole - http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem, www.eventim.hr.


 

LOVE AMONGST RUIN
PHANTASMAGORIA
DJ Tomi Phantasma
03.12.2015. četvrtak u 20:00
Vintage Industrial Bar, savska 160, Zagreb
70/90/110 kn

LOVE AMONGST RUIN - BAND STEVE HEWITTA; BUBNJARA IZ PLACEBO I PERRY BAMONTEA; GITARISTE IZ THE CURE, DOLAZI 3. PROSINCA U ZAGREBAČKI VINTAGE INDUSTRIAL BARLove Amongst Ruin će u sklopu svoje europske turneje nastupiti 3. prosinca u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, a dan ranije u ljubljanskom Channel Zero.

Nakon odlaska iz grupe Placebo bubnjar Steve Hewitt osniva novi band Love Amongst Ruin. U novom bandu Steve prelazi na vokal te svira gitaru uživo dok u studiju svira i bubnjeve, bas i klavir. 2010. objavljuju svoj prvijenac jednostavno nazvan „Love Amongst Ruin“ sa kojeg su skinuta tri singla „So sad (Fade)“, „Home“ i „Alone“. Sve pjesme za prvi album je napisao sam Steve uz pomoć tadašnjeg basiste Jon Thronea. Iako Steve tvrdi kako želi otići dalje od Placebo zvuka u večini pjesama se osjeća utjecaj tog zvuka što se naravno odmah svidjelo fanovima. 2012. godine dolazi do personalnih promjena u bendu, od kojih je najzanimljivija dolazak Perry Bamontea iz dark legendi The Cure na mjesto basista. Perry je surađivao sa The Cure još 1989. godine u doba albuma „Designation“ kada je bio tehničar za gitare. 1990. je dospio na mjesto klavijaturiste, a ubrzo prešao na gitaru i sa The Cure snimio devet albuma na kojima je sudjelovao i kao autor glazbe ukljućujući i jedan od najuspješnijih The Cure albuma „Wish“. Te godine Love Amongst Ruin snimaju obradu pjesme „Rise“ u originalu od Public Image Ltd.

Početkom ljeta 2015. Love Amongst ruin objavljuju novi album „Lose Your Way“ na kojem je Steve ponovo odsvirao bubnjeve, odpjevao lead vokal, odsvirao neke bas dionice i klavir. Tu je i novi gitarist Donald Ross Skinner koji je poznat po surađivanju sa Julian Copeom i koji je surađivao u pisanju pjesama. Novi album donosi i pomak u zvuku iako zadržava tipičnu darkersku i Placebo atmosferu ali na jedan moderniji način. Sa albuma su do sada skinuta dva singla, prvi istoimeni „Lose Your Way“ koji je totalni dark 80's i moderniji „Modern War Song“.

Kao posebni gosti će nastupiti zagrebački dugovječni darkeri Phantasmagoria u novom sastavu sa posebnom set listom za ovu prigodu.

Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznica će iznositi 70 kn do 15. sudenog, 90 kn od 16. studenog te 110 kn na ulazu. Ulaznice po akcijskoj cijeni od 70 kn možete nabaviti samo na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Dallas Music Shop – Tkalčićeva 7, Purgatory – Ozaljska 47, Octopus – Gundulićeva 37 i Lica 98. U Rijeci: Dallas Music Shop - Splitska 2A, ON PAROLE - http://www.on-parole.com/shop/tickets, dok će se nakon 16. studenoga ulaznice moći kupiti i preko Eventim sistema, www.eventim.hr po cijeni od 90 kn.

Video za pjesmu „Lose Your Way“

https://www.youtube.com/watch?v=GMeZv5vvG3s
 

©TWILIGHT MAG; www.twilight-mag.net / 2003-2012 / tomi@twilight-mag.net / Contact: +385(0)98 194 8253 / alex@twilight-mag.net / Contact: +385(0)95 881 4200